Пограбували будинок у Циркунах і зробили «селфі»: оголосили підозру ще дев‘ятьом військовим рф

Пограбували будинок у Циркунах і зробили «селфі»: оголосили підозру ще дев‘ятьом військовим рф

Укрінформ
У Харківській області слідчі заочно оголосили підозру дев’яти російським військовослужбовцям, які під час тимчасового захоплення села Циркуни обікрали приватний будинок та лишили на вкрадених телефонах і планшетах «селфі на згадку».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури встановлено та заочно повідомлено про підозру дев’яти російським військовослужбовцям за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, під час тимчасового захоплення Циркунів військовослужбовці російської федерації проникли на територію приватного домоволодіння, зламавши металеві ворота ломом і кувалдою.

З будинку загарбники викрали ноутбуки, планшети, ігрову приставку, телевізор, пральну машинку, смарт-годинник, мобільні телефони, велосипеди й автомобіль. Загальна вартість вкраденого майна становила понад 1 млн гривень.

Читайте також: Трьом капітанам російських суден оголосили підозри за перевезення награбованого в Україні зерна

Встановлено, що на викрадені телефони та планшети російські військові влаштували собі «фотосесії» на подвір’ї й у кімнатах будинку. Також знімали цинічні відеоролики, на яких хизувалися, як користуються речами власника й розпивають алкогольні напої.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці встановили особу російського військового, який під час тимчасового захоплення села Вишневе Чернігівської області незаконно заволодів майном цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-