За рік окупації у полон росіян потрапили понад 1 000 жителів Мелітополя

За рік окупації у полон росіян потрапили понад 1 000 жителів Мелітополя

Укрінформ
У полон росіян за рік окупації Мелітополя потрапили понад 1 000 цивільних мешканців. Про долю деяких полонених нічого невідомо. Ворог не хоче обмінювати цивільних та влаштовую "торгівлю", вимагаючи гроші.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Ворог не хоче обмінювати цивільних. Більше того, він робить "торгівлю" цивільними, вимагаючи кошти у родичів та близьких. Люди іноді йдуть на це і виплачують гроші, але це не є гарантією, що ворог відпустить людей з полону", - сказав Федоров.

Точних цифр, скільки саме цивільних потрапили у полон та були звільнені, він не назвав. Проте додав, що під час обмінів вдається звільнити одиниці цивільних жителів.

"В нас є реєстр, з ним працюють, зокрема пан Лубинець займається цим питанням, але ворог не хоче відпускати цивільних", - додав Федоров.

Читайте також: Федоров: Загарбники завозять у Мелітополь військову техніку й особовий склад — готуються до оборони

За весь час окупації Мелітополя (з 25 лютого 2022 року) в полон потрапило близько 1 000 жителів, половина з них - була там від кількох днів до кількох місяців. Але, як сказав Федоров, є ті, про долю яких взагалі нічого невідомо.

Раніше повідомлялось, що під час крайнього обміну з полону був звільнений перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-