росіяни за добу атакували десять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували десять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на десять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 1 березня.

У Полтавській області вночі працювало ППО, відомо про збиття кількох ворожих безпілотників. Інформація про наслідки ворожої атаки уточнюється.

У Чернігівській області росіяни за добу тричі обстріляли Корюківський та Новгород-Сіверський райони, із мінометів та артилерії. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли семи територіальних громад: Білопільської, Новослобідської, Середино-Будської, Краснопільської, Есманської, Великописарівської. Було зафіксовано 106 влучань.

Читайте також: Уночі збили 4 з 4 запущених росією «шахедів» - Ігнат

Вдень по селу Олександрівка Великописарівської громади з ворожого БПЛА на приватний житловий будинок було скинуто два вибухові снаряди типу ВОГ. Будинок пошкоджений.

Внаслідок обстрілу ймовірно з міномету села Старікове Шалигинської громади було пошкоджено три житлові будинки, один — зруйновано. По інших громадах — без наслідків.

У Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Чарівне, Гуляйпільське, Шевченко, Мала Токмачка, Оріхів, Залізничне, Новоданилівка, Ольгівське, Новоандріївка, Білогір'я, Червоне, Малинівка, Степногірськ, Кам'янське, Степове, Малі Щербаки.

Надійшло 15 повідомлень про руйнування будинків та об’єктів. Інші наслідки встановлюються.

Читайте також: У Чорному морі - п'ять ворожих ракетоносіїв із 32 «Калібрами»

У Дніпропетровській області вночі російські загарбники били по Нікопольському району вісім разів. З важкої артилерії обстріляли Нікопольську, Марганецьку, Мирівську та Червоногригорівську громади. У самому Нікополі пошкоджень зазнали транспортне та три промислові підприємства, дорожнє полотно, лiнiї електропередач. У Мирівській громаді зруйновані агрофірма та магазин. Побиті півдесятка будинків та господарських споруд, авто, скутер. Пошкоджені електромережа та газогін.

На решті територій працюють рятувальники та встановлюють наслідки атак. Без жертв. Наслідки обстрілу ще з’ясовуються.

Вчора надвечір агресор також спрямував важку артилерію в бік Нікополя. Загиблих та поранених немає.

У Харківській області сьогодні зранку ворог обстріляв Чугуїв. Пошкоджений 5-поверховий багатоквартирний будинок, горить квартира на другому поверсі. На місці працюють рятувальники. Попередньо, без постраждалих.

На Слобожанському напрямку за добу ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Гатище, Ветеринарне, Стрілеча, Мороховець, Лук’янці, Тернова, Вовчанськ, Потихонове, Комісарове, Вільхуватка, Тихе, Устинівка та Анискине.

Читайте також: рф змінила місце запуску дронів, щоб скоротити відстань до Києва – розвідка Британії

На Куп’янському напрямку противник бив з артилерії по населених пунктах Дворічна, Гряниківка, Западне, Лиман Перший, Голубівка, Курилівка, Піщане, Кислівка і Табаївка.

Вчора вдень ворог вкотре обстріляв Куп'янськ. Пошкоджень зазнала будівля ясла-садка та 2 житлові будинки, також постраждала будівля 44-ї пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС. У Міському парку культури та відпочинку Куп'янська від осколкового поранення в живіт загинув 63-річний чоловік.

Внаслідок вчорашнього обстрілу міста Вовчанськ Чугуївського району пошкодження зазнав багатоквартирний житловий будинок.

У Луганській області на Куп’янському та Лиманському напрямках ворог вів наступальні дії в районах Макіївки, Невського, Червонопопівки, Шипилівки та Білогорівки, проте успіху не мав.

росіяни також здійснили артилерійські обстріли Невського, Червонопопівки, Діброви та Білогорівки.

Ситуація в області залишається напруженою.

У Донецькій області зранку росіяни завдали авіаракетного удару по центру Авдіївки, масовано обстріляли стару частину міста. Інформація, щодо пошкоджень руйнувань та поранених встановлюється.

Минулої доби не припинялися обстріли по всій лінії фронту - Вугледар, Мар'їнка, Авдіївка, Бахмут, Сіверськ, Лиман.

Ворог активізувався в районі Очеретинської громади: протягом доби обстрілював з важкої артилерії та РСЗВ, наніс три ракетні авіаудари по населеним пунктам Тоненьке й Ласточкіне. В селі Ласточкіне загинуло двоє людей, зруйновано та пошкоджено щонайменьше 15 будинків, в селі Тоненьке зруйновано будівлю територіального центру та житловий будинок.

Читайте також: Ворог може здійснити ракетний обстріл України упродовж найближчих двох діб – Гуменюк

Вночі сталися обстріли позицій по лінії бойових дій, артобстріл смт Очеретине, ракетний обстріл села Орлівка. Пошкоджено три будинки. Постраждалих серед цивільних немає.

Впродовж доби ворог обстрілював села Дубово-Василівка та Оріхово-Василівка, Васюківку, Федорівку, Роздолівку Соледарської громади. Внаслідок обстрілів відсутній зв’язок, інформація про постраждалих уточнюється.

Напередодні ввечері ворог здійснив артобстріл промислової частини міста та Авдіївського коксохімічного заводу.

Вночі фіксувалися лише поодинокі прильоти по місту. По лінії оборони навколо Авдіївки обстріли тривали майже всю ніч. Штурмові дії противника відбувались на напрямках Красногорівки, Веселого, Кам'янки, Водяного, Первомайського та Невельського.

На Донеччині троє загиблих, четверо поранених за добу.

У Миколаївській області вчора протягом дня ворог завдавав мінометних та артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади та узбережжю Куцурубської громади. Наслідки уточнюються.

У Херсонській області російська армія била із артилерії по домівкам мирних жителів Херсона. На вулиці Привокзальній від уламків ворожих снарядів смертельне поранення дістав 71-річний містянин. На вулиці Марії Фортус тяжко поранено 72-річного перехожого. Лікарі борються за його життя.

Читайте також: Залужний обговорив із генералом Міллі посилення української ППО

Жінку, котра жила на вулиці Купецькій, рятувальникам довелося визволяти з-під руїн власного будинку. Медики роблять усе можливе, аби врятувати її.

Також загинув 45-річний чоловік з селища Комишани. Травми були численними і тяжкими: постраждалий помер у приймальному відділенні лікарні. Ще одну людину поранили у Білозерці, двох – у селі Веселому. У селі Миколаївка через обстріл загинула 68-річна жінка.

Загалом через російську агресію п'ять людей загинули, сім отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Поблизу села Давидів Брід Великоолександрівської громади 58-річний місцевий житель натрапив на російську міну. Через вибух чоловік залишився без частини правої ноги. Постраждалого доставили до місцевої лікарні. Нині лікарі борються за його життя.

У селі Благодатне Білозерської громади 49-річний чоловік вдома вирішив розібрати невідомий вибуховий пристрій. Він здетонував, від отриманих поранень чоловік помер у кареті "швидкої".

Ввечері у Херсоні російська артилерія пошкодила електролінії, через що було знеструмлено низку підстанцій. Без світла залишилася частина міста.

Читайте також: Атака дронів на Хмельницький: троє поранених - у тяжкому стані

Як повідомляв Укрінформ, авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження російських загарбників.

Фото: Олег Синєгубов, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-