рф змінила місце запуску дронів, щоб скоротити відстань до Києва – розвідка Британії

рф змінила місце запуску дронів, щоб скоротити відстань до Києва – розвідка Британії

Укрінформ
росія почала запускати іранські БПЛА Shahed із брянської області, сподіваючись скоротити дистанцію до Києва та розтягнути сили української ППО.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомило Міноборони Британії із посиланням на дані розвідки.

Як зазначається, 27 лютого 2023 року Міністерство оборони України підтвердило, що збило 11 безпілотних літальних апаратів (БПЛА OWA) Shahed із 14 запущених протягом ночі.

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що 9 з них були збиті в районі повітряного простору Києва. Ще три БПЛА Shahed були збиті в Чернігівській області на півночі України.

До цієї атаки не надходило жодних повідомлень про використання БПЛА OWA в Україні приблизно з 15 лютого 2023 року. Це, ймовірно, свідчить про те, що росія вичерпала свої поточні запаси і шукатиме їх поповнення.

Через вектор атаки ці БПЛА Shahed, найімовірніше, були запущені з брянської області росії, вважає британська розвідка. Раніше єдиний пункт запуску, який спостерігали з середини грудня 2022 року, був з краснодарського краю, через Азовське море.

«Другий пусковий майданчик дасть росіянам інший напрямок атаки, ближче до Києва. Ймовірно, це скоротить час перебування в повітрі над Україною та може ще більше розтягнути українську ППО», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Уночі збили 4 з 4 запущених росією «шахедів» - Ігнат

Як повідомлялося, у попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що для російської армії втрата літака далекої розвідки ДРЛВ А-50У, який днями був пошкоджений внаслідок вибуху на військовому аеродромі “Мачулищі” в білорусі, буде відчутною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-