Мери Львова та Маріуполя уклали Декларацію солідарності для відбудови міста

Мери Львова та Маріуполя уклали Декларацію солідарності для відбудови міста

Фото
Укрінформ
Міські голови Львова Андрій Садовий та Маріуполя Вадим Бойченко уклали Декларацію солідарності для подальшої відбудови українського Маріуполя, зруйнованого російськими загарбниками.

Про це в Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Мери Львова та Маріуполя уклали Декларацію солідарності. Спільна ініціатива міст-побратимів покликана координувати зусилля для відбудови українського Маріуполя разом із Державою та міжнародними інституціями. Очікується, що до цього відкритого формату співпраці доєднаються міста-партнери по всьому світу», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що анонсоване створення Платформи відродження «Mariupol Reborn». Проєкт з відбудови міста виконується за дорученням голови Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка.

Мер Маріуполя підкреслив, що вже триває підготовка до звільнення приморського міста та планується процес його відбудови, залучаються до цього партнери.

«Віримо в ЗСУ та невідворотність Перемоги України. Тому готуємося до звільнення Маріуполя зараз. Якісне планування процесу відбудови та пошук ресурсів в рази спростить та пришвидшить відродження міста», - заявив Бойченко.

Він подякував Садовому та всім партнерам, які зараз активно підтримують Маріуполь та маріупольців. «Спільно зі Львовом залучимо нових партнерів з кращою експертизою, яка матиме вирішальне значення для успіху «Mariupol Reborn», – наголосив мер Маріуполя.

Читайте також: Для відбудови України потрібен «економічний координатор» - Волкер

Як повідомлялося, 17 лютого у Варшаві презентували проєкт відродження Маріуполя після деокупації «Mariupol Reborn». За інформацією Маріупольської міськради, російське вторгнення завдало Маріуполю, за попередньою оцінкою, пошкоджень та руйнувань на 14 млрд доларів.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф - місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Наразі у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Загарбники зносять пошкоджені будинки у місті, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: Маріупольська міська рада, Фейсбук та Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-