На Львівщині викрили керівника Держгеокадастру на передачі державних земель

На Львівщині викрили керівника Держгеокадастру на передачі державних земель

Укрінформ
На Львівщинці правоохоронці викрили керівника місцевого Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в передачі державних земель загальною вартістю 3,8 млн грн для дачного будівництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Посадовцю оголошена підозра за ч. 1, 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, у 2015-2016 роках фігурант видав 29 наказів, якими затверджені проєкти землеустрою та передані у власність громадянам земельні ділянки для індивідуального дачного будівництва. Ідеться про землі сільськогосподарського призначення.

"Такі дії є порушенням вимог Земельного кодексу України. В результаті неправомірної передачі із власності держави вибули землі на 3,8 млн грн", — зазначили в ОГП.

Читайте також: У Львові наклали арешт на незаконно приватизований Будинок вчених

До суду скероване клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні правоохоронці провели обшуки у двох департаментах Київської міської державної адміністрації в межах досудового розслідування щодо нецільового використання рекреаційних земель одного із парків столиці та зловживання владою.

Фото: Офіс генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-