У Львові наклали арешт на незаконно приватизований Будинок вчених

У Львові наклали арешт на незаконно приватизований Будинок вчених

Укрінформ
Львівська обласна прокуратура оголосила підозру ексголові районної адміністрації Львівської міськради за дозвіл приватизувати Будинок вчених. На історичну будівлю накладений арешт.

Про це повідомляє прокуратура Львівської області, передає Укрінформ.

«За даними слідства, посадовець безпідставно видав розпорядження та в подальшому підписав свідоцтво на об’єкт, на основі яких було незаконно приватизовано пам’ятку культури у центрі Львова. В результаті чого Будинок вчених, історична будівля загальною площею понад 3 200 м кв, – незаконно вибула з комунальної власності громади області», - йдеться у повідомленні.

На незаконно вилучене приміщення накладений арешт. Колишньому голові однієї із районних адміністрацій Львівської міськради, який завдав збитків майже на 12 млн грн, повідомили про підозру у службовій недбалості.

Керівником окружної прокуратури поданий позов до Господарського суду Львівської області про витребування вказаного приміщення з незаконного володіння.

Будинок вчених у Львові збудований у стилі необароко. Зводили його протягом 1897–1898 років за проєктом віденських архітекторів Фердинанда Фельнера і Германа Гельмера. До 1939 року в Будинку вчених розташовувалось Шляхетське, або Національне казино. Це одна з найгарніших споруд Львова. Будинок вчених став знімальним майданчиком для багатьох стрічок. Наприклад, тут знімали багато сцен для відомого українського серіалу «Кава з кардамоном». Тут відроджують традицію львівських балів, а молодята часто влаштовують весільні фотосесії.

Читайте також: На Львівщині незаконно приватизували злітну смугу

Як повідомляв Укрінформ, 27 листопада 2021 року, у День вшанування пам'яті жертв Голодоморів й під час карантину, блогер з Чернівців провів гучну вечірку в приміщенні Будинку вчених, що наразі належить Львівській профспілці працівників освіти й науки. Тоді ж, внаслідок розголосу, Львівська міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення призупинити господарську діяльність Будинку вчених через порушення карантинних вимог, але згодом роботу відновили.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-