На Львівщині незаконно приватизували злітну смугу

На Львівщині незаконно приватизували злітну смугу

Укрінформ
На Львівщині викрили колишнього державного реєстратора, який незаконно приватизував аеродром для одного із підприємців.

Про це повідомляє прокуратура Львівської області, передає Укрінформ.

«За даними слідства, підозрюваний, будучи державним реєстратором, за відсутності відповідних правовстановлюючих документів вніс до Державного реєстру речових прав зміни щодо права власності на об’єкт нерухомого майна. Таким чином він незаконно зареєстрував право приватної власності на злітну смугу за третіми особами», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок цього з державної комунальної власності фактично вибув колишній аеродром, що знаходиться в одному із сіл Львівського району.

Читайте також: Суд скасував реєстрацію права на гідроспоруду в Оболонському районі столиці

За клопотанням прокурора на незаконно приватизований об’єкт судом накладено арешт.

Держреєстратору повідомлено про підозру в несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 1 ст. 362 КК України).

Як повідомлять ЗМІ, йдеться про колишній 400-метровий аеродром у селі Туринка Жовківської міської громади балансовою вартістю 109 000 грн, який зараз має статус асфальтного майданчика.

Місцева сільська рада з якоїсь причини не зареєструвала право власності на злітну смугу, що дозволило у 2019 році вивести її у приватну власність.

Зараз її намагаються повернути на баланс Жовківської міської ради, яка стала правонаступником сільради внаслідок адміністративно-територіальної реформи.

Фото: YouTube / valerabox

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-