Суд скасував реєстрацію права на гідроспоруду в Оболонському районі столиці

Суд скасував реєстрацію права на гідроспоруду в Оболонському районі столиці

Фото
Укрінформ
За позовом прокуратури суд скасував реєстрацію права на гідроспоруду, розташовану на півострові Собаче гирло в Оболонському районі Києва.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Київська міська прокуратура в судовому порядку домоглася скасування незаконного рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду, розташовану вздовж берегової лінії півострова в Оболонському районі Києва, за фізичною особою.

У прокуратуру нагадали, що раніше у засобах масової інформації широкого розголосу набула ситуація щодо реєстрації майнових прав та права власності на низку гідротехнічних споруд, які розташовані уздовж парку «Наталка», на півострові «Собаче гирло», на острові «Оболонський» та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів у столиці, за фізичною та комерційною особами.

Столична прокуратура встановила факт незаконної реєстрації за третіми особами речових прав на вказані гідротехнічні споруди, які відповідно до вимог закону можуть належати виключно територіальній громаді.

Реагуючи на порушення, Київська міська прокуратура у 2022 році пред’явила до суду 7 позовів. Серед них щодо скасування за фізичною особою незаконної реєстрації майнових прав на гідроспоруду, що розташована в Оболонському районі міста Києва на півострові-косі «Собаче гирло».

8 лютого Оболонський районний суд міста Києва погодився з доводами прокурора та скасував незаконну реєстрацію майнових прав.

Розгляд інших позовів триває.

Читайте також: Верховний Суд передав справу садиби Терещенків на розгляд Великій палаті

Як повідомлялося, у .грудні 2022 суд задовольнив аналогічний позов прокуратури щодо гідроспоруди площею майже 3 500 кв. м та вартістю понад 142 млн грн, що розташована вздовж річки Дніпро у місті Києві.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-