СБУ викрила українського провайдера, який працював на захоплених територіях

СБУ викрила українського провайдера, який працював на захоплених територіях

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила українського провайдера, який роздавав інтернет на тимчасово захоплених росіянами територіях.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«До оборудки причетне підприємство у сфері телекомунікаційних послуг, яке працює у тимчасово захопленому Донецьку і тісно взаємодіє з місцевою окупаційною адміністрацією», - ідеться в повідомленні.

Комерційна структура надає послуги інтернету і трансляції проросійських телеканалів на території регіону та регулярно сплачує податки до російського бюджету.

За даними СБУ, частину прибутків комерсанти виводили на підконтрольну Україні територію для подальшого переведення в іноземну валюту і нелегального вивезення за кордон.

«Для цього ділки зареєстрували у Києві однойменне фіктивне підприємство і відкрили понад 30 банківських рахунків, на які нелегально переводили гроші, отримані від бізнесу в Донецьку», - ідеться в повідомленні.

Під час обшуків в офісах та місцях проживання учасників схеми у столиці та Івано-Франківській області правоохоронці виявили майже 5 млн готівки у гривневому еквіваленті. Ще 1,5 млн були приховані на рахунках п’яти українських банків.

Читайте також: СБУ викрила зрадника, який вербував в Україні в'язнів до пвк «вагнер»

За даними слідства, незаконну діяльність організували троє керівників донецького інтернет-провайдера.

У 2014 році ділки переоформили підприємство за законодавством рф і надали свої потужності для встановлення спецобладнання фсб, яке відстежує абонентів, а також почали транслювати антиукраїнський контент.

В Офісі генпрокурора зазначили, що, продовжуючи надавати послуги інтернет-провайдера та телекомунікацій, зловмисники розміщували технічні засоби для проведення оперативно-розшукових заходів російськими правоохоронними органами та органами державної безпеки рф.

Це дало можливість збирати інформацію про громадян України, які не підтримують політику загарбників.

У результаті слідчо-оперативних дій співробітники СБУ затримали технічного директора компанії, який перебував на Прикарпатті.

Читайте також: СБУ викрила шістьох російських агентів, які збирали на півдні дані про ЗСУ

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру та оголошення у розшук ще двох співзасновників комерційної структури, які переховуються в Донецьку та в одній з країн Євросоюзу.

Крім того, накладений арешт на все нерухоме майно зловмисників у різних регіонах України на понад 20 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала у Києві прокремлівського блогера, який переховувався від правосуддя у монастирі УПЦ московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-