росіяни за добу обстріляли дев'ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на дев'ять областей України, є загиблі і поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 четверга, 23 лютого.

У Чернігівській області ворог здійснив два обстріли з артилерії та мінометів Новгород-Сіверського району. Жертв та руйнувань немає.

Читайте також: ОК «Північ»: Зафіксований рух російських колон у напрямку Чернігівщини - готують провокацію

У Сумській області вночі росіяни з артилерії обстріляли Есманьську громаду. Дані про постраждалих та руйнування інфраструктури уточнюються.

Вчора протягом дня війська рф обстріляли Есманьську, Білопільську, Юнаківську, Краснопільську, Новослобідську, Хотінську громади. Зафіксовано 89 ударів: 80 мінометних, 8 з артилерії та один - протитанкова керована ракета.

Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети поблизу села Водолаги Хотінської громади по автомобілю з розвезення хліба водій та пасажир дістали поранення.

Через мінометний обстріл Есманьської громади вчора вдень були пошкоджені дорога, адмінбудівля приватного підприємства і два житлові будинки в с. Сопич.

У Білопільській громаді в с. Рижівка внаслідок обстрілу пошкоджені кілька житлових будинків.

В Запорізькій області ​​за добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Шевченко, Чарівне, Гуляйпільське, Червоне, Новоандріївка, Новоданилівка, Ольгівське, Мала Токмачка, Білогір'я, Малинівка, Малі Щербаки, Кам'янське. Надійшло 12 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області агресори вчора тричі обстріляли Нікопольский район. Із важкої артилерії ворог бив по Марганецькій та Мирівській громадах. Є руйнування, найбільше у Марганці, де ворожі снаряди обірвали лінію електропередач, яка живить насосну станцію. Без води лишилися 35 тисяч родин. Водопостачання вже відновлене. Також пошкоджені близько 10 приватних будинків та господарських споруд, автомобіль, газопровід.

Вчора зранку по Харкову росіяни завдали чотири удари із ЗРК С-300. Влучання зафіксовані на території промислових підприємств. Легких поранень зазнали двоє цивільних.

Протягом доби ворог вів обстріли у районах більш як 18 населених пунктів Харківської області поряд з лінією зіткнення.

Вдень внаслідок обстрілу Вовчанська Чугуївського району були пошкоджені 6 житлових будинків, господарські споруди, будівля ліцею.

Внаслідок обстрілу с. Нестерне Вовчанської громади пошкоджено будівлі фермерського господарства, горіло складське приміщення.

У с. Подоли Куп'янського району внаслідок обстрілу був поранений 40-річний цивільний чоловік.

В Ізюмі 55-річний працівник лісгоспу підірвався на міні-пелюстці і був госпіталізований з вибуховим пораненням.

У Луганській області безуспішними були наступальні дії військ рф на Куп’янському та Лиманському напрямках поблизу Стельмахівки, Кремінної і Білогорівки.

Також ворог вів артилерійські обстріли районів населених пунктів Невське, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине, Діброва та Білогорівка.

На звільненій від росіян території поблизу Новоселівського чоловік натрапив на ворожу міну, дістав вибухову травму, чисельні осколкові поранення.

Читайте також: СБУ оголосила підозру в держзраді директору окупаційної «Луганской железной дороги»

У Донецькій області сьогодні зранку російська армія обстріляла із РСЗВ "Град" Авдіївку, є влучання по старій та центральній частинах міста. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Обстріли тривають по всій лінії фронту. Активні бойові дії ведуться навколо Вугледара, Бахмута, Мар'їнки, Авдіївки. Під постійним ворожим вогнем перебуває Часів Яр.

Сьогодні зранку ворог вів артобстріл смт Ямпіль. Через пряме влучання в будинок загинув чоловік 1957 р.н. і була поранена його дружина 1963 р.н. Пошкоджено шість будинків.

Вночі ворог завдав три ракетні удари по с. Богатир. Зруйновано приватний будинок, пошкоджені сусідні будинки, господарські споруди, лінія ЛЕП.

Внаслідок артилерійського обстрілу с. Іванопілля пошкоджено будівлю автотранспортного підприємства і два автобуси, два приватні житлові будинки, багатоповерхівку у центрі міста, гаражі автопідприємства, згорів бензовоз.

Протягом ночі росіяни з артилерії вели обстріли с. Переїзне, пошкоджені приватні будинки у центрі селища.

На Донеччині за добу дістали поранення двоє цивільних.

Читайте також: На Донеччині вивезли всіх дітей із прифронтового села Терни

У Миколаївській області вчора ворог вів артилерійський та мінометний обстріл акваторії Очаківської громади. Без постраждалих.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських військ постраждали населені пункти на правому березі Дніпра, зокрема Тягинка, Новотягинка, Антонівка, Зеленівка, Чорнобаївка та Херсон.

За добу у Херсонській області через удари загарбників загинули двоє людей.

З визволених від росіян територій Херсонщини евакуювали ще 99 осіб, з них 16 — діти.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-