Виказував росіянам патріотів: експоліцейському з Херсонщини загрожує довічне за держзраду

Виказував росіянам патріотів: експоліцейському з Херсонщини загрожує довічне за держзраду

Укрінформ
На Херсонщині заочно повідомили про підозру в державній зраді експоліцейському, який виказував загарбникам патріотично налаштованих українців

Про це у Телеграмі повідомила Херсонська обласна прокуратура, передає Укрінформ. 

«За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому правоохоронцю заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в період воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після окупації Херсонщини підозрюваний добровільно погодився на співпрацю з представниками рф. Він пішов на службу в підпорядкований окупаційній адміністрації рф незаконно створений орган - «Алешковкое районное отделение полиции» та став «старшим инспектором отделения участковых инспекторов полиции».

За даними ДБР, фігурант «завдяки своїй активності став важливою ланкою каральної машини окупанта. Зрадник склав та передав ворогу перелік патріотично налаштованих громадян, які потім були затримані та ув’язнені загарбником. За даними слідства, все це робилось, аби змусити до покори херсонців та запобігти спротиву».

Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також: На Запоріжжі за держзраду судитимуть чотирьох правоохоронців, їм «світить» довічне

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань у взаємодії з Нацполіцією заочно повідомило про підозру колишньому правоохоронцю, який під час окупації Харківської області очолював так звану «народну міліцію» Балаклії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-