СБУ затримала жительку Донеччини, яка наводила ворожі ракети на школи

СБУ затримала жительку Донеччини, яка наводила ворожі ракети на школи

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримала жінку, яка передавала військовим рф координати шкіл та об’єктів критичної інфраструктури Донецької області.

Про це СБУ повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Служба безпеки викрила ще одну учасницю інформаторської мережі рф, яка діяла у прифронтових районах сходу України", - ідеться в повідомленні.

У попередні місяці СБУ затримала чотирьох її спільників, які намагалися передати загарбникам розвіддані про базування Сил оборони на Бахмутському і Краматорському напрямках. Зазначається, що, враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їм покарання до 8 років ув’язнення.

"Зловмисниця приховано збирала інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ в районі Добропілля на Донеччині", - поінформували у спецслужбі, додавши, що вона також передавала ворогу координати шкіл та об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергопідприємств.

Ці відомості зловмисниця передавала своїй знайомій через анонімні месенджери. Після чого вони надходили до штабу 1-го армійського корпусу Південного військового округу зс рф.

За даними СБУ, одержану розвідінформацію російські загарбники використовували для ракетних ударів.

На підставі отриманих доказів фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу (Поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань). Суд обрав їй міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ знешкодила агентурну мережу російського генштабу, яка коригувала ракетні удари по Дніпру

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як повідомлялося, слідчі СБУ Одеської області повідомили про підозру трьом проросійськи налаштованим мешканкам Роздільнянського району, які у соцмережах виправдовували окупацію. 

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-