На Одещині СБУ затримала ще трьох шанувальників «руського міра»

На Одещині СБУ затримала ще трьох шанувальників «руського міра»

Укрінформ
Слідчі СБУ Одеської області повідомили про підозру трьом проросійськи налаштованим мешканкам Роздільнянського району, які виправдовували окупацію у соцмережах.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Одеській області, передає Укрінформ.

«Жінки у соцмережах розміщували матеріали, що виправдовують тимчасову окупацію частини території України, заперечують збройну агресію рф проти України. У своїх дописах вони відверто принижували національну честь і гідність українського народу, дискредитували наших захисників, вихваляли і звеличували російських загарбників», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ затримала ще трьох коригувальників ворожих ракетних обстрілів Донеччини

Щоб довести причетність жінок до написання текстів із проросійською пропагандою, правоохоронці провели судово-лінгвістичну експертизу. Висновки цього дослідження підтвердили їх причетність до протиправної діяльності.  

Підозрюваних судитимуть за фактом злочину, передбаченим  ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України). За пропагандистську діяльність їм загрожує до п`яти років за ґратами.  

Читайте також: СБУ затримала у Херсоні колаборанта, який ремонтував тепловози для військових ешелонів рф

Як повідомлялося, Служба безпеки України затримала в Херсоні директора рекламного агентства, яке виготовляло агітаційні матеріали для організованого російською федерацією псевдореферендуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-