У Херсоні затримали директора рекламного агентства, який підтримував псевдореферендум рф

У Херсоні затримали директора рекламного агентства, який підтримував псевдореферендум рф

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала в Херсоні директора рекламного агентства, яке виготовляло агітаційні матеріали для організованого російською федерацією псевдореферендуму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що під час тимчасового захоплення міста чоловік добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками. Зокрема, саме він запропонував росіянам PR-послуги щодо інформаційної підтримки кремлівського псевдореферендуму. Для цього зловмисник особисто займався розробкою «стратегії» ворожої інформкампанії за «приєднання» регіону до складу рф.

За даними слідства, підприємство фігуранта також розробило та виготовило оптову партію листівок і постерів на білборди із закликами на підтримку фейкового плебісциту. Вартість «замовлення» становила понад пів мільйона у гривневому еквіваленті. Гроші зловмисник отримував від загарбників у російських рублях.

У Херсоні затримали директора рекламного агентства, який підтримував російський псевдореферендум / Фото: СБУ

Для розміщення агітаційної продукції були використані 20 рекламних щитів компанії, встановлених уздовж автомобільних доріг і в місцях масового перебування людей на території міста.

Після визволення Херсона колаборант намагався «залягти на дно» й таким чином спробувати уникнути правосуддя, однак зрештою був викритий та затриманий співробітниками СБУ.

Слідством з’ясовано, що фігурант підтримав російських загарбників одразу після початку повномасштабного вторгнення. Потім він здійснив «перереєстрацію» підприємства у створеній загарбниками «адміністрації» й уклав з нею «контракт» про надання рекламних послуг.

Читайте також: На Донеччині заарештували двох колаборанток - зливали ворогу позиції ЗСУ

Під час обшуків в офісі та помешканні зловмисника правоохоронці виявили документацію та наочну продукцію із доказами незаконних дій. Чоловікові оголошена підозра за ч. 4 та ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочину.

Як повідомляв Укрінформ, раніше СБУ затримала в Херсоні колишнього керівника залізничного цеху, який ремонтував тепловози російських військових ешелонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-