росіяни викидають книжки з бібліотечних фондів університету в Маріуполі

росіяни викидають книжки з бібліотечних фондів університету в Маріуполі

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники викидають книжки з бібліотечних фондів Приазовського державного університету.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Окупанти викидають книги з бібліотечних фондів Приазовського державного університету. Потім їх будуть утилізувати. Все, як було у нацистів - під час окупації міста німцями у роки Другої світової війни. росіяни виявилися хорошими учнями у них», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в такий спосіб загарбники намагаються знищити «іншу культуру та інтелектуальне набуття».

За словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, офіційні пропагандисти із захопленого Маріуполя відреагували на фото «тимчасового переміщення книг» з Приазовського технічного університету. 

«Пишуть: Продолжаются работы по сортировке и перемещению фонда научно-технической библиотеки Приазовского государственного технического университета во временное книгохранилище», - повідомив Андрющенко в Телеграмі.

Він нагадав, що раніше загарбники на «тимчасове зберігання» вивезли з міста у невідомому напрямку картини Куїнджі, коштовне медичне обладнання, фонтан з Театрального скверу, обладнання ковзанки і всю українську літературу з бібліотек та шкіл.

Читайте також: У Маріуполі загарбники демонтують залишки Драмтеатру

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Наразі у місті залишаються понад 100 тис. жителів. Загарбники зносять пошкоджені будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Фото: Serhii Nuzhnenko 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-