У Маріуполі загарбники демонтують залишки Драмтеатру

У Маріуполі загарбники демонтують залишки Драмтеатру

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники, встановивши огорожу, продовжують демонтувати Драмтеатр, де під завалами досі залишаються тіла десятків загиблих мирних мешканців.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада та оприлюднила відповідне відео з міста. 

«Так виглядає сьогодні те, що залишилося від драматичного театру в окупованому Маріуполі. російські окупанти продовжують демонтувати будівлю. Вони хочуть приховати сліди своїх злочинів. А щоб ніхто не міг побачити, що відбувається «за лаштунками», встановлено огорожу. Адже під завалами досі залишаються тіла десятків маріупольців, які загинули від російських бомб», - йдеться у дописі.

У міськраді нагадали, що Драматичний театр став трагічним символом злочинів росіян у Маріуполі - 16 березня 2022 року загарбники цілеспрямовано скинули авіабомби на театр, незважаючи на величезний напис «ДІТИ». За попередніми даними, загинули близько 600 людей. «Це був злочинний акт проти мирного населення. За який, впевнені, злочинці відповідатимуть на лаві підсудних», - наголосили у міськраді.

Читайте також: російські загарбники почали у Маріуполі відкриту мобілізацію

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Наразі у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Загарбники зносять пошкоджені будинки, щоб приховати сліди свого злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-