Справи колаборантів Сальдо та Стремоусова передали на розгляд до Одеси

Справи колаборантів Сальдо та Стремоусова передали на розгляд до Одеси

Укрінформ
Справи двох відомих херсонських колаборантів Володимира Сальдо та Кирила Стремоусова передали до розгляду з Миколаєва до Одеси.

Про це повідомила пресслужба Центрального районного суду м. Миколаєва у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Верховний Суд констатував обґрунтованість позиції колегії суддів Центрального райсуду м. Миколаєва щодо територіальної підсудності справ мешканців Херсону, обвинувачених, зокрема, у державній зраді», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що у провадженні цього суду перебував обвинувальний акт щодо Володимира С. який, відповідно до матеріалів провадження, в період окупації міста очолював т.зв. військово-цивільну адміністрацію Херсонської області. Він обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених, ч.2 ст.111, ч.5 ст.111-1, ч.1 ст.436-2 КК України. 

Для вирішення питання територіальної підсудності обвинувальний акт було скеровано до Миколаївського апеляційного суду, постановою якого справу направили до Касаційного кримінального суду Верховного Суду.

Колегією суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду ухвалила задовольнити подання і скерувати обвинувальний акт для розгляду до Малиновського районного суду м. Одеси.

Аналогічну ухвалу Касаційним кримінальним судом постановлено щодо іншого обвинувального акту, який було скеровано до Центрального районного суду м. Миколаєва. Він стосується мешканця м. Херсон Кирила С. обвинуваченого за ч.1 ст.111, ч.2 ст.111, ч.5 ст.111-1 КК України.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру двом підлеглим колаборанта Сальдо

Цей обвинувальний акт також скеровано із Центрального райсуду м. Миколаєва до Малиновського райсуду м. Одеси для його розгляду.

Як повідомлялося, працівники Державного бюро розслідувань провели обшук у так званого "губернатора" тимчасово окупованої Херсонської області колаборанта Володимира Сальдо.

Кирило Стремоусов – відомий колаборант, який активно підтримував російську окупацію у Херсоні. 9 листопада російські пропагандисти повідомили, що він загинув у ДТП біля Генічеська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-