У Вінницькому музеї моделей транспорту з'явилися ексклюзивні репліки HIMARS та гармати М777

У Вінницькому музеї моделей транспорту з'явилися ексклюзивні репліки HIMARS та гармати М777

Фото
Укрінформ
Вінницький музей моделей транспорту поповнився ексклюзивними репліками американської реактивної артилерійської системи HIMARS та гаубиці М777, їх виготовив переселенець із Миколаєва Андрій Кухаренко.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив засновник Вінницького музею моделей транспорту Олександр Вдовиченко.

«Андрій Кухаренко - переселенець із Миколаєва. Колись він із батьками прийшов до нас і так ми познайомилися. Коли я запитав, чим він займається, Артур розповів, який приїхав до нашого міста з 3D-принтером і займається моделюванням. Я його дуже попросив зробити нам HIMARS, бо у світі ще цю модель не встигли «випустити». Можна сказати, це перша», - повідомив Вдовиченко.

За його словами, модель американської реактивної артилерійської системи HIMARS майстер виготовив у масштабі 1:43. Окрім того, він «озброїв» музей ще й моделлю американської гаубиці М777, якою наші військові громлять на фронтах окупантів.

Артур Кухаренко співпрацює з музеєм вже третій місяць. Завдяки йому колекція музею збільшилась майже на 15 експонатів, зокрема моделями потягів і трамваїв. Наразі він працює над копіями військової техніки, яку Україна отримує і ще буде отримувати від країн-партнерів.

Загалом у «парку» іноземної військової техніки музею вже є моделі німецького танка «Леопард», американського «Абрамса», а незабаром з'являться й репліки «Бредлі» та «Гепарда».

Читайте також: Музейники показали унікальну карту Вінниці часів окупації російською імперією

Як повідомлялося, Вінницький музей моделей транспорту - єдиний в Україні. В його основу лягла колекція засновника музею Олександра Вдовиченка, яку він збирав понад 45 років. Вона налічує понад п'ять тисяч моделей автомобілів, літаків, танків, кораблів, мотоциклів, а також трамваїв, тролейбусів, автобусів і потягів. Окрім експозиційної частини, тут є ще й навчальний клас на 26 місць, потужна фільмотека та бібліотека спеціальної літератури про транспорт більш як на п'ять тисяч книг і журналів.

Фото: Олександр Вдовиченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-