Пограбований росіянами художній музей у Херсоні показав спорожнілі фондосховища

Пограбований росіянами художній музей у Херсоні показав спорожнілі фондосховища

Фото
Укрінформ
Херсонський художній музей імені Олексія Шовкуненка, який був пограбований російськими загарбниками, показав спорожнілі фондосховища.

Як передає Укрінформ, відповідні фото музей оприлюднив у Фейсбуці.

«Впізнати на цих фото Херсонський художній музей важко. Приміщення фондосховищ, де яблуку не було де впасти, порожні. Сітки, донедавна вщент заповнені картинами, голі. Рами без полотен виглядають сиротливо. Нечисленні живописні роботи, які ворог залишив, полюючи за найціннішим, поодиноко розташувалася на полицях. Хіба що скульптура на місці, бо заважка, та й серед неї не без втрат», - йдеться у повідомленні. 

Херсонський художній музейв окупації / Фото: Херсонський Художній Музей

Музей також показав зали – тут до широкомасштабного вторгнення проводилися ремонтно-реставраційні роботи. У результаті ворожого обстрілу наприкінці листопада фасад будівлі посічений, віконне скло було розбите. Зазначається, що зараз пошкоджені вікна вже закрили, приміщення утеплене.

Читайте також: Художників та власників колекцій закликають підтримати розграбований ворогом музей Херсона

Як повідомляв Укрінформ, із херсонських музеїв російські агресори викрали найцінніші експонати.

Хронологія одного з актів мародерства, за свідченнями працівників Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка: тільки за один день, 1 листопада 2022 року, з території музею виїхали три фури та шкільний автобус із награбованим. Наступного дня виїхали ще дві фури. 3 листопада автобусом забирали залишки. За попередніми оцінками, йдеться про близько 15 тисяч одиниць колекції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-