У Маріуполі загарбники засипали річку Кальчик - радник мера заявляє про екологічну катастрофу

У Маріуполі загарбники засипали річку Кальчик - радник мера заявляє про екологічну катастрофу

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники засипали русло річки Кальчик, а водогін спрямували через трубу, що спричинило екологічну катастрофу.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та опублікував відповідне відео з міста.

«Річка Кальчик повністю зруйнована. Русло засипано, а водогін спрямовано через трубу. Це справжня екологічно-природна катастрофа як для Маріуполя, так і для Азовського моря в цілому. Злочин на злочині проти людства. Як не бомбами, так екскаваторами», – написав Андрющенко.

Читайте також: У центрі Праги розмістили десятки пар взуття, щоб нагадати про загиблих у Маріуполі та Бучі

Він зазначив, що у цьому випадку збитки від цих дій загарбників «навіть складно уявити». 

Раніше Андрющенко повідомляв, що річку Кальчик повністю перекрито: «Через «реконструкцію» одного з мостів окупанти просто засипали русло річки Кальчик в Кальміуському районі. Екологічні наслідки просто катастрофічні». За його словами, саме на Кальчику окупанти влітку знищили гідроспоруду, через що річка смердить каналізацією та набрала зелено-болотного кольору. Тепер її рух взагалі майже зупинено.

«Флора і фауна – на вимирання. Рівень солоності Азову у відвертий плюс, а значить більше медуз, менше риби», – додав він. 

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Маріуполі загарбники почали відправляти комунальників на фронт – радник мера

Наразі у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Загарбники зносять пошкоджені будинки у місті, щоб приховати сліди свого злочину. 

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-