Голові райсуду на Харківщині оголосили підозру в держзраді

Голові райсуду на Харківщині оголосили підозру в держзраді

Укрінформ
Голові Балаклійського районного суду на Харківщині оголосили підозру у державній зраді.

Про це повідомив у Фейсбуці речник територіального управління ДБР у м. Полтава Олександр Білка, передає Укрінформ.

«Працівники ДБР заочно повідомили про підозру очільнику Балаклійського райсуду, який під час тимчасової окупації частини Харківської області вирішив змінити рід діяльності й пішов працювати в адміністрацію на агресора», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Запоріжжі за держзраду судитимуть чотирьох правоохоронців, їм «світить» довічне

За даними слідства, загарбники не довірили керівнику райсуду розбудову фейкового окупаційного суду Балаклії та направили до Куп’янська, де він «очолив» юридичний відділ окупаційної адміністрації.

На новій «посаді» суддя приймав місцевих мешканців та надавав консультації щодо особливостей законодавства загарбників. Після звільнення Куп’янська він встиг втекти до рф, зазначив Білка.

Керівнику районного суду заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Читайте також: У держзраді підозрюють співробітника Укроборонпрому - передавав рф дані про обстріли Києва

Як пише ГО «Харківський антикорупційний центр», ідеться про Володимира Купіна. Підозрюваному 42 роки, він є уродженцем селища Приколотне (колишній Великобурлуцький район Харківщини), зареєстрований у місті Вовчанськ. Вперше Купіна призначили суддею Балаклійського райсуду в травні 2012 року. В грудні 2019-го його перепризначили суддею того ж суду, а в листопаді 2021 року обрали головою Балаклійського райсуду.

Купін – другий керівник районних судів у Харківській області, якому оголошено підозру у зв’язку з роботою на загарбників. 

Як повідомляв Укрінформ, голові Вовчанського районного суду Харківської області Ірині Уханьовій оголосили підозру в держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-