У держзраді підозрюють співробітника Укроборонпрому - передавав рф дані про обстріли Києва

У держзраді підозрюють співробітника Укроборонпрому - передавав рф дані про обстріли Києва

Укрінформ
Співробітника державного концерну «Укроборонпром» викрили в передачі ворогу секретної інформації під час боїв за Київську область, зловмиснику оголошена підозра у державній зраді. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора

«За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді інспектору з охорони праці ДК «Укроборонпром» (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України)», – ідеться в повідомленні. 

Зокрема, за даними слідства, у березні 2022 року чоловік передавав російському куратору інформацію про результати ракетних й артилерійських обстрілів Києва і прилеглих територій, а також відомості про позиції, дислокацію, чисельність, маршрути пересування сил та засобів Збройних сил України. 

Читайте також: Ексдепутата парламенту Криму засудили до 12 років за держзраду

Встановлено, що після ракетних ударів по житлових будинках підозрюваний надсилав фотографії з місця ураження, зображення пошкоджених конструкцій із точною адресою та фрагментів боєприпасів, якими був завданий удар. Отримані дані ворог використовував для здійснення по українських позиціях нових артилерійських і ракетно-бомбових ударів.

Перейти на бік ворога чоловікові запропонував його колишній однокласник – співробітник уряду рф. Він зі свого боку передавав дані представнику російського міністерства оборони.

Як повідомляв Укрінформ, днями правоохоронці викрили двох російських «агентів проникнення», які вели проти України розвідувально-підривну діяльність на території Одеської та Донецької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-