У захопленому Маріуполі зростає кількість могил - більшість із них безіменні

У захопленому Маріуполі зростає кількість могил - більшість із них безіменні

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі наразі зростає кількість могил, більшість із них безіменні. Смертність зростає через відсутність умов для лікування та непридатні умови для життя.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«В окупованому Маріуполі зростає кількість могил. Більшість з них безіменні. Старокримський цвинтар постійно розширюється. Площа поховань значно збільшується», - йдеться у повідомленні під відео з цвинтаря, на якому дуже нескінченно багато рядів свіжих могильних пагорбів.

Відео: Маріупольська міська рада

У міськраді пояснили, що це свідчить про одне – у захопленому Маріуполі зростає смертність через відсутність умов для лікування, відсутність доступних лік та непридатні умови для нормального життя. «Усе це призводить до смертей мирних маріупольців. А ще - окупанти ховали трупи вбитих ним ж жителів, які знаходять у зруйнованих будинках. Але наразі останки жителів вигрібають зі знесеними будинками та разом з бетонним сміттям перемелюють їх, навіть не ховаючи», – уточнили у повідомленні.

Також нагадали, що у Маріуполі зафіксовано вже чотири місця масових поховань. За попередньою інформацією, в період блокади російські окупанти цілеспрямовано вбили понад 20 тисяч маріупольців, «проте «руський мир» продовжує вбивати людей й надалі».

Читайте також: У Маріуполі для отримання медичних послуг людей примушують отримувати паспорти рф

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Наразі у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. У пошкоджених будинках, де мешкають люди, нема опалення, нормального водопостачання та електрики. Лікарні переповнені пораненими російськими військовими, а хворим містянам відмовляють у госпіталізації. Люди через своє тяжке матеріальне положення вишукуються в черги на вулиці за безкоштовною тарілкою якоїсь їжі – супу чи каші.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-