У Маріуполі для отримання медичних послуг людей примушують отримувати паспорти рф

У Маріуполі для отримання медичних послуг людей примушують отримувати паспорти рф

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому загарбниками Маріуполі для лікування та отримання медичної страховки місцевих мешканців примушують отримувати російський паспорт.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Паспортизаційний примус набирає обертів. Тепер людям відмовляють в лікуванні та/або обстеженні навіть на тому обладнанні що є, без державної медстраховки. Для отримання страховки треба мати російський паспорт. Навіть до такого цинізму дійшло - паспорт або смерть в прямому сенсі», - написав Андрющенко.

Він нагадав, що медична система у Маріуполі «стрімко колапсує».  Так, ситуація з інсулінозалежними не покращується, також на все місто єдиний лікар-ендокринолог, який веде прийом лише до 13 години, а ЛОР-відділення - одне на місто у лікарні інтенсивної терапії в стаціонарі з обмеженою кількістю місць. 

«Онкозахворювання - пряма дорога в один кінець. При тому знов розгорнуто військові шпиталі на базі працюючих стаціонарів. Наслідки - вичерпання запасів плазми та крові (для цивільних майже недоступно тепер), нестача койко-місць цивільним. Смертність зростає», - констатував радник мера.  

Читайте також: У Маріуполі залишили без пенсій тих, у кого немає російського паспорта

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Через відсутність опалення та інших умов для життя в Маріуполі зросла захворюваність та смертність серед цивільних громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-