У Миколаєві ексофіцеру ВМС повідомили про підозру у держзраді

У Миколаєві ексофіцеру ВМС повідомили про підозру у держзраді

Укрінформ
У Миколаєві Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому офіцеру ВМС у державній зраді.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБУ в Миколаївській області, передає Укрінформ.

Зазначається, що співробітники спецслужби повідомили про підозру колишньому офіцеру Військово-морських сил Збройних сил України, який зрадив військовій присязі на вірність українському народові та перейшов на бік ворога.

За даними слідства, під час тимчасової окупації території АР Крим та військової частини в м. Севастополь офіцер перейшов на бік ворога та продовжив проходити військову службу у складі Військово-морських сил російської федерації.

Відомо, що зрадник відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у ЗСУ та проходить службу у складі Чорноморського флоту рф на посаді заступника командира великого десантного корабля «Новочеркасск».

З 24 лютого цей корабель перебуває на бойовому чергуванні в Чорному морі та бере безпосередню участь у збройній агресії проти України. Зокрема, цей десантний корабель блокує внутрішні морські води та територіальне море, чим перешкоджає вихід суден торговельного флоту з портів для експорту сільгосппродукції та сприяє глобальній міжнародній продовольчій кризі.

Читайте також: На Запоріжжі за держзраду судитимуть чотирьох правоохоронців, їм «світить» довічне

Наказом міністра оборони України зрадника та дезертира позбавлено офіцерського звання. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, трьом працівникам виправної колонії на Миколаївщині повідомлено про підозру у колаборації з окупантами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-