Махінації на відбудові: суд відпустив з-під варти ексзаступника голови Сумської ОВА

Махінації на відбудові: суд відпустив з-під варти ексзаступника голови Сумської ОВА

Укрінформ
Суд у Сумах обрав запобіжний захід ексзаступнику голови Сумської ОВА Олегу Клименчукову, якого підозрюють у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах та перевищенні службових повноважень — його випустили з-під варти під особисте зобов'язання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне. Суми.

“Зарічний суд у Сумах обрав запобіжний захід заступнику голови Сумської ОВА Олегу Клименчукову — особисте зобов'язання. Його підозрюють у заволодінні коштами, призначеними на відбудову знищеної інфраструктури Сумщини,” - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, чиновнику інкримінують заволодіння в особливо великих розмірах бюджетними грошовими коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

Читайте також: Ексдепутату від ОПЗЖ призначили майже 400 тисяч застави у справі про махінації із житлом

У суді 6 лютого сторона обвинувачення вимагала у якості запобіжного заходу — тримання під вартою. Прокурор Володимир Нікітченко назвав ризики: підозрюваний може переховуватися від суду, знищити, сховати або спотворити докази, може впливати на свідків чи продовжувати вчиняти інші правопорушення.

Клименчуков просив суд відмовити стороні обвинувачення. Посадовець зазначив: він переселенець та живе із сім'єю. Не має власного помешкання ані за кордоном, ані в Україні. "Хочу знаходитися та жити в місті Суми. Прокурор не надав достатніх підстав цих ризиків. Всі позиції слідства — припущення. Якщо мене візьмуть під варту — для мене це сімейна трагедія", - сказав заступник голови ОВА.

Суд постановив відпустити Олега Клименчукова під особисте зобов'язання. Захисник посадовця у коментарі Суспільному сказав, що вони оскаржуватимуть рішення суду.

2 лютого фахівці Служби безпеки України повідомили Клименчукову про підозру, також підозру вручили керівнику департаменту капітального будівництва ОВА Олегу Чунаєву. Суд відпустив Чунаєва під особисте зобов'язання також.

Читайте також: СБУ проводить обшуки в Сумській ОВА

За даними слідства, посадовці організували схему у квітні 2022 році. Вони уклали договори на проведення відновлювально-будівельних робіт із п’ятьма афілійованими комерційними структурами і внесли в кошторисну документацію ціни на будматеріали, які нібито у 2-3 рази перевищували ринкові. Зокрема, задокументовано, що під час ремонту лише одного об'єкта посадовці привласнили 1,4 млн грн. Наразі тривають експертизи щодо ще 80 подібних об'єктів..

27 січня СБУ проводила обшуки у одного з заступників колишнього голови Сумської ОВА Олега Клименчукова. Раніше 24 січня президент підписав указ про звільнення Сумської ОВА Дмитра Живицького.

Фото: Суспільне. Суми

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-