Українська авіація за день завдала по ворогу 11 ударів, два з них - по позиціях ЗРК

Українська авіація за день завдала по ворогу 11 ударів, два з них - по позиціях ЗРК

Дані Генштабу
Укрінформ
Українська авіація за добу здійснила по російських загарбниках 11 ударів, два з них – по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 6 лютого.

«Авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Наші ракетники і артилеристи, в свою чергу, уразили 2 райони зосередження живої сили противника», – йдеться в повідомленні.

російські війська, за даними Генштабу, протягом доби здійснили п’ять ракетних і 12 авіаційних ударів, а також 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільних об’єктах Голої Пристані та Херсона. Ворожі снаряди пошкодили житлові будинки, є жертви серед цивільного населення.

Наголошується, що загроза здійснення ворогом подальших авіаційних і ракетних ударів залишається високою по всій території України.

Читайте також: Прикордонники знешкодили під Бахмутом штурмовий підрозділ росіян

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка незмінна, наступальні угруповання загарбників не виявлені. Обстрілів з боку російських військ зазнали райони Попівки й Олександрівки Сумської області, а також Стрілечої, Глибокого, Красного, Гатища, Вовчанська та Дворічної Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони Іванівки, Кучерівки, Кислівки й Котлярівки Харківської області, а також Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку армія російської федерації завдала вогневого впливу по районах Тернів Донецької області та Площанки, Червонопопівки, Кремінної і Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку від танкових, мінометних й артилерійських ударів ворога потерпали Спірне, Берестове, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка й Озарянівка.

На Авдіївському напрямку вогневого ураження від росіян зазнали Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку загарбники обстріляли Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку з мінометів, ствольної й реактивної артилерії війська рф били по районах понад 15 населених пунктів, серед них – Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка й Степове Запорізької області та Великомихайлівка Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку мінометних й артилерійських ударів ворога зазнали райони 12 населених пунктів, зокрема Гола Пристань, Золота Балка, Качкарівка, Милове, Антонівка Херсонської області та сам Херсон.

Встановлено, що на тимчасово захоплених територіях росія продовжує заходи з примусової паспортизації населення. Так, у місті Кремінна Луганської області людям, які працюють на псевдодержавних підприємствах «лнр» і не перебувають у черзі на отримання російського паспорта, знижують заробітну плату на 30%.

На тимчасово захоплених територіях Херсонської області загарбники посилюють фільтраційні заходи. Зокрема, для проведення перевірок місцевого населення з проукраїнською позицією в Новотроїцьке прибули співробітники федеральної служби безпеки рф.

Читайте також: Ворог не полишає намірів захопити південь України - Гуменюк

Для поповнення втрат у живій силі, крім мобілізації, загарбники також проводять пропагандистсько-агітаційну роботу серед молоді. Так, виявлено, що у школах Скадовського району Херсонської області створюються кадетські класи з посиленою військовою підготовкою. російські загарбники обіцяють, що випускникам цих класів нібито будуть надаватися пільги під час вступу на контрактну військову службу у вигляді призначення на сержантські посади.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 6 лютого у розв’язаній проти України повномасштабній війні росія втратила вже близько 132 тисячі 160 своїх військових, 3231 танк, 6415 бойових броньованих машин, 2231 артилерійську систему та багато іншої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-