В Одесі критичну інфраструктуру підключили до енергопостачання

В Одесі критичну інфраструктуру підключили до енергопостачання

Укрінформ
Після масштабної аварії на підстанції в Одесі наразі підключені до електропостачання об’єкти, які подають місту воду і тепло.

Про це на брифінгу повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, передає Укрінформ.

«Наразі заживлена критична інфраструктура міста. Зокрема, система водопостачання, водовідведення та теплозабезпечення. Ми в найближчі дні, починаючи від сьогодні, будемо працювати з обленерго, Міністерством енергетики, ДСНС та іншими службами для того, щоб перезаживлювати критичну інфраструктуру на автономні джерела, вивільнювати потужність і віддавати її звичайним споживачам у місті та області», - зазначив Кудрицький.

За його словами, в області прискорюють та активізують роботу на всіх об’єктах, що постраждали від обстрілів. Зокрема, увагу зосередять на одному із них, аби якомога швидше подати додаткову потужність в Одесу та Одеський район.

Кудрицький додав, що мобільна електростанція потужністю 25 Мегават від західних партнерів прибуде в Україну найближчими тижнями, але для того, аби її запустити, знадобляться тижні. Така ж ситуація з плавучими електростанціями, на підключення до яких потрібен час.

Читайте також: Україна очікує від Європи збільшення експорту електроенергії та додаткових генераторів

«Ми розуміємо, що сьогодні і завтра в Одесі будуть суттєві обмеження… Ми, звичайно, будемо робити все, щоби покращення ситуації з енергопостачанням відбулося протягом днів, а не тижнів», - додав голова правління НЕК «Укренерго».

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого через масштабну аварію на підстанції без електрики залишилися три райони Одеси та частина Одеського району. Знеструмлені були об’єкти критичної інфраструктури, промисловість і побутові клієнти. Наразі без світла перебувають майже 500 тис. абонентів.

Протягом доби в Одесу довезуть потужні генератори від Міненерго та газотурбінну електростанцію від США, аби заживити критичну інфраструктуру та житловий комплекс, знеструмлені через аварію на підстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-