Аварія на підстанції: на Одещині без світла - майже пів мільйона абонентів

Аварія на підстанції: на Одещині без світла - майже пів мільйона абонентів

Укрінформ
В Одеській області через масштабну аварію на підстанції без світла залишилися майже 500 тис. абонентів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

«На одному з енергетичних об’єктів НЕК «Укренерго» виникла серйозна аварія, яка спричинила пожежу. Через це практично повністю був знеструмлений Одеській район та місто Одеса. Станом на зараз світла немає майже у 500 тис. абонентів. Нами були прийняті екстрені заходи для ліквідації наслідків аварії та відновлення роботи енергосистеми. Провів розмову з Прем’єр-міністром України та керівництвом Офісу Президента», - написав Марченко.

За його словами, до Одеси терміново були відряджені міністр енергетики та голова «Укренерго». Разом із ними відбулося термінове засідання оперативного штабу з ліквідації аварії та подачі електроенергії до споживачів. Задіяні усі служби та засоби.

Марченко додав, що пошкодження комплексні та дуже важкі, тому робити прогнози щодо завершення ремонту поки зарано. Теплопостачання, водовідведення та водопостачання працюють в штатному режимі.

Читайте також: Україна очікує від Європи збільшення експорту електроенергії та додаткових генераторів

«За проханням військової адміністрації та сприяння керівництва держави до Одещини впродовж доби буде доставлена певна кількість генераторів, які є в наявності не тільки у Міністерства енергетики, а й в ДСНС, та будуть задіяні для підключення критичної інфраструктури. Перші генератори чекаємо вже сьогодні ввечері», - зазначив начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого через масштабну аварію на підстанції без електрики залишилися три райони Одеси та частина Одеського району. Знеструмлені були об’єкти критичної інфраструктури, промисловість і побутові клієнти.

Протягом доби в Одесу довезуть потужні генератори від Міненерго та газотурбінну електростанцію від США, аби заживити критичну інфраструктуру та житловий комплекс, знеструмлені через аварію на підстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-