Загарбники у Маріуполі проводять «зачистки» - перевіряють телефони й у першокласників

Загарбники у Маріуполі проводять «зачистки» - перевіряють телефони й у першокласників

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники запроваджують тотальний контроль населення, проводять «зачистку» в селищах поруч із містом. Перевіряють телефони першокласників у школі.

 Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Тотальний контроль запроваджують окупанти в Маріуполі. Два дні поспіль «зачистка» в селищах поруч із Маріуполем у напрямку на північ, де розквартировано окупантів. Побудинковий обхід фсб з обшуками, перевіркою листування та гаджетів. У с. Павлопіль дійшло до перевірки телефонів першокласників у школі», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що також в окупаційних адміністраціях Маріуполя встановлюють обладнання/сервери для повного контролю інтернет-трафіку робітників та відвідувачів.

«Розгортання та налаштування має завершитись протягом 4 тижнів. Повний контроль всіх гаджетів та їх трафіку. Причина - намагання побороти постійний витік інформації», - зазначив радник мера.

Він нагадав, що 29 січня на територію Порт-сіті було завезено кілька вантажівок з ворожими боєкомплектами, і там сталося «задимлення». «От і причина «задимлення». Детонації не зафіксовано, але тенденція добра», - підкреслив Андрющенко.

Читайте також: Загарбники повністю змінили обличчя Маріуполя, його не впізнати – радник мера

Він додав, що і в полях за містом «задимлення» було в районі чергового полігону з великою концентрацією загарбників та техніки.

«Масове мовчання окупаційних пабліків та тотальна зачистка навіть чатів з приводу «бавовни» вчергове доводить шок та несподіваність. Окупанти навіть не мали змоги оперативно вигадати «розмінування» або «всі цілі збито», - пояснив радник мера.

Читайте також: У Маріуполі для отримання медичних послуг людей примушують отримувати паспорти рф

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-