Окупанти вивезли з Маріуполя дворічну дівчинку, щоб удочерити у Франції – журналіст

Окупанти вивезли з Маріуполя дворічну дівчинку, щоб удочерити у Франції – журналіст

Фото
Укрінформ
З тимчасово захопленого російськими військовими Маріуполя незаконно вивезли дворічну дівчинку – сироту, тепер її усиновлюють у Франції. Але у цієї дитини можуть бути родичі в Україні, і їхньої згоди ніхто не питав.

Про це у Фейсбуці повідомив блогер, український журналіст Маріупольського ТБ Микола Осиченко, який раніше виїхав з обстрілюваного російською армією міста, передає Укрінформ.

Він опублікував фото дитини та написав: «Окупанти продають українських дітей за кордон! На фото – маріупольська дівчинка Юля. Минулої весни їй було два роки. Тепер її ім'я Жюлі й живе вона у Франції. Привіз її туди якийсь француз-волонтер, який знайшов її у Маріуполі. Окупанти сказали, що дівчинка - сирота (її батьки загинули під час бомбардування Маріуполя), за якісь гроші зробили на Юлю документи (судячи з усього - у Новоазовську) і француз-волонтер вивіз її до Франції».

Осиченко зазначає, що тепер у Франції оформляють документи на усиновлення дівчинки, і за словами новоспеченої бабусі, Ірини, їм прийшло «підтвердження, що Юля – сирота», підтвердження – від «нової влади днр».

Читайте також: В Україні внаслідок повномасштабної війни постраждали 1377 дітей

Журналіст припускає, що, можливо, саме цей француз-волонтер врятував дівчинці життя, бо вона б не вижила в березневому Маріуполі, але дівчинка може мати родичів в Україні, які шукали її і вже зовсім зневірилися.

«Вивезли з України дівчинку незаконно. Можливо, по фото хтось впізнає дівчинку», - наголосив Осиченко.

Він заявив, що цей випадок буде оприлюднений у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі, серед інших свідчень «воєнних злочинів росії та її міньйонів («днр/лнр»)».

Читайте також: Депортація дітей: омбудсман розповів, куди звертатися рідним і близьким

Як повідомляв Укрінформ, омбудсмени України та росії провели переговори про звільнення військовополонених та цивільних. У ході зустрічі було обговорено і питання повернення в Україну дітей, незаконно вивезених до Росії.

Перше фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-