Президент Австрії побував у Бучі на місці масового поховання

Президент Австрії побував у Бучі на місці масового поховання

Фото
Укрінформ
Федеральний президент Австрії під час відвідування Бучі на Київщині наголосив, що вчинені російськими військами злочини проти людяності не повинні залишитися без покарання.

Як передає Укрінформ, про це Ван дер Беллен написав у своєму Твіттері.

"Тут, у Бучі, я сумую за кожним життям, знищеним цією жахливою агресивною війною. Ці злочини проти людяності, проти всього, за що ми боремося, не повинні бути забутими і не повинні залишитися безкарними", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє APA, президент Австрії розпочав свій візит до України з поїздки в Бучу, де відвідав, зокрема, місце масового поховання вбитих і закатованих в місті українців біля церкви святого апостола Андрія Первозванного. Там він також поспілкувався з місцевим священником, який розповів главі австрійської держави про звірства, які російські військові вчиняли в цьому передмісті Києва.

Крім того, Ван дер Беллен відвідав школу № 3 міста Буча, дах якої був відремонтований завдяки австрійській допомозі. 

Президент Австрії під час відвідування Бучі / Фото: APA/Schlager

Як зазначає агентство, у Бучі австрійська гуманітарна організація Volkshilfe співпрацює з місцевим партнером з метою допомогти людям з ремонтом у їхніх квартирах і будинках - наприклад, заміною вікон, шибок або дверей, а також ремонтом пошкоджених дахів і стін. Майже 700 сімей вже отримали таку допомогу. Школи та дитячі садки також можуть розраховувати на допомогу. 

Читайте також: Президент Австрії прибув до Києва

Водночас Австрійський Червоний Хрест підтримує своїх українських колег у сфері загальної медичної допомоги, наприклад, надаючи автомобілі швидкої допомоги. У вівторок Інституту педіатрії, акушерства і гінекології в Києві передадуть ще два генератори, а також інше обладнання, яке допоможе підтримувати роботу жіночої та дитячої клініки.

Як повідомляє APA, австрійська делегація на чолі з президентом прибула до України з конкретною допомогою, привізши, зокрема, генератори, а також матеріали для будівництва 200 будинків, надані компанією Wienerberger Group.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-