загарбники масово депортують людей зі Сватівського району Луганщини

загарбники масово депортують людей зі Сватівського району Луганщини

Укрінформ
російські загарбники масово депортують людей із сіл тимчасово захопленого Сватівського району Луганської області, у звільнені домівки заселяють військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація у Фейсбуці.

"Останніми днями масово вивозять людей з Попівки, що на Сватівщині. Наказали приготуватися іншим прилеглим населеним пунктам, зокрема Сватовому. Про бажання виїхати у місцевого населення ніхто не запитує, куди всіх везуть і де розміщуватимуть посеред зими – теж. В принципі, росіянам байдуже. Головне – звільнити домівки для своїх військових", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що подібне загарбники робили раніше у Підгорівці поблизу Старобільська. 

"Кілька місяців росіяни жили в будинках місцевих жителів – і тих, які через окупацію залишили домівки та виїхали, і тих, кого вивезли. А коли потрібно було їхати ближче до фронту, виявилося, що домівки спорожніли – загарбники вивезли все, що хотіли. Така сама ситуація спостерігалася й в сусідньому Половинкиному", - зазначили в ОВА.

Читайте також: В росію могли депортувати до 700 тисяч українських дітей - експерт

Протягом січня членів родин так званого другого армійського корпусу, а саме мобілізованих на тимчасово захопленій території регіону, почали вивозити з Луганська у російську федерацію. Пільги і можливе житло росіяни обіцяють лише у віддалених районах рф, звідки самі за можливості тікають.

"Втім, на думку загарбників, цей крок додатково мотивуватиме жителів окупованої Луганщини вступати до лав армії рф. Ланцюг логіки – чекали на росію вдома, відмовляючись від можливості уїхати і оселитися де забажаєш, тепер великі міста для них закриті", - зауважили в ОВА. 

Читайте також: На Луганщині загарбники змушують виїжджати населення поблизу лінії фронту

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генерального штабу, 29 січня українські захисники відбили чергові атаки ворога від Білогорівки на Луганщині. На Куп’янському напрямі росіяни обстріляли райони населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка і Андріївка. На Лиманському напрямі вогневого ураження зазнали Макіївка, Невське, Червонопопівка, Кремінна і Діброва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-