У громаді на Львівщині створили підрозділ добровільної пожежної команди — U-LEAD

У громаді на Львівщині створили підрозділ добровільної пожежної команди — U-LEAD

Фото
Укрінформ
У селі Бунів Яворівської територіальної громади завдяки проєкту Програми «U-LEAD з Європою» відкрили новий підрозділ добровільної пожежної команди.

Про це Укрінформу повідомили у U-LEAD.

Відкриття добровільної пожежної команди стало можливим завдяки участі Яворівської громади в проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», який реалізовується Фондом міжнародної солідарності за підтримки Програми «U-LEADз Європою».

«У конкурсі взяли участь громади з усієї України, але нам вдалося увійти до числа переможців завдяки тому, що ми не чекали його результатів, а разом з Яворівською міською радою та громадою села почали активно проводити роботи з облаштування пожежного депо добровільної пожежної команди села Бунів» – розповів головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи Яворівської міської ради Володимир Комар. Він додав, що громада також спрямувала до Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області прохання щодо виділення пожежного автомобіля. Для облаштування пожежного депо у вільний від роботи час проводились толоки, а Яворівська міська рада виділяла кошти на ці заходи. Створення добровільної пожежної команди є важливою подією для Яворівської територіальної громади, до складу якої входить 82 населені пункти. Село Бунів перебуває на відстані 20 кілометрів від найближчого пункту рятувальників, що значно впливало на оперативність їхнього приїзду при виникненні надзвичайних ситуацій. Яворівська міська рада, ставши однією з переможців конкурсу, підписала Меморандум про співробітництво з представництвом Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща в Україні.

Читайте також: U-LEAD: у громаді на Прикарпатті за підтримки міжнародних партнерів працює мобільна медична бригада

В рамках проєкту Фонд міжнародної солідарності Республіки Польща в Україні передав для добровільної пожежної команди с. Бунів спеціальний одяг, спорядження та технічні засоби на загальну суму більше 1 млн грн. Також члени пожежної команди пройшли спеціальне навчання, яке дозволить їм оперативно та фахово реагувати на надзвичайні ситуації. Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області передало Яворівській громаді пожежний автомобіль та майно. За словами Комара, жителі старостинських округів Бунева та Калинівки, які бажали увійти до складу добровільної пожежної команди, в колишній котельні зробили ремонт та облаштували місце для дислокації пожежної команди. Мешканці сіл власними силами зробили опалення в приміщенні та облаштували його згідно з вимогами. До складу добровільної пожежної команди села Бунів Яворівської територіальної громади увійшло 12 рятувальників, які чергують кожні три дні. Усі члени пожежної команди отримали посвідчення про проходження спеціального навчання та приступили до чергування відповідно до складеного графіку.

Проєкт «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні» реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках Програми «U-LEAD з Європою» та співфінансується програмою співпраці Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Як повідомлялося, U-LEAD продовжує діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації й під час війни. Також Програма посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС у межах ініціативи «Мости довіри», що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів. Окрім того, впродовж квітня-червня 2022 року надано 333-м громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Тобто громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, а також освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: Яворівська громада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-