На одному з пляжів Одещини серед каміння знайшли морську міну — її знищили фахівці

На одному з пляжів Одещини серед каміння знайшли морську міну — її знищили фахівці

Відео
Укрінформ
В Одеській області фахівці Військово-морських сил Збройних сил України контрольовано знищили чергову морську міну, винесену штормом на один із місцевих пляжів.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ВМС повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що міна була виявлена місцевими жителями на пляжі серед каміння. Боєприпас дивом не здетонував, враховуючи особливості хвилювання моря та ґрунту узбережжя.

«На жаль, громадяни не усвідомлюючи наслідків, замість оперативного повідомлення компетентних служб і негайного дистанціювання від загрози, проводили фотовідеозйомку, що є дуже легковажним і небезпечним. Навіть за такої важкої доступності, фахівцям ВМС ЗСУ вдалось контрольовано й безпечно ліквідувати міну», – повідомили у Військово-морських силах.

У ВМС застерігають, що штормова погода сприяє винесенню до узбережжя морських мін, яких у морі ще багато, та закликають громадян не наражати себе на небезпеку, дотримуватися норм і обмежень воєнного стану.

Читайте також: На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні

Наголошується, що узбережжя та прибережні води в умовах війни є небезпечною зоною, а також зоною оборони.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 січня в Чорному морі зафіксована присутність п'яти російських носіїв «Калібрів» із 36 ракетами на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-