СБУ затримала агента рф, який готував ракетний удар по енергооб’єктах і порту Ізмаїла

СБУ затримала агента рф, який готував ракетний удар по енергооб’єктах і порту Ізмаїла

Фото
Укрінформ
В Одеській області контррозвідка Служби безпеки України викрила посадовця одного з підприємств, який готував ракетний удар по енергетичних об’єктах і річковому порту Ізмаїла.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що чоловік був завербований представником ворожих спецслужб після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. За вказівкою загарбників він збирав інформацію про розміщення на території Ізмаїла підрозділів Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури.

Насамперед поплічника ворога цікавили локації електропідстанцій та інших міських об’єктів енергетики. Також зловмисник розвідував місця базування українських блокпостів. Під час прихованого спостереження він вивчав їхнє фортифікаційне оснащення, наявне озброєння та кількість задіяного особового складу. Крім того, чоловік передавав росіянам відомості про специфіку захисту та діяльності місцевого річпорту.

За даними СБУ, розвідувальна інформація була потрібна російським загарбникам для підготовки серії прицільних ракетних ударів по українських об’єктах. Правоохоронці спрацювали на випередження – своєчасно викрили зловмисника, поетапно задокументували його злочинні дії та затримали на спробі передачі агресору закритих даних.

Передати розвіддані своєму куратору російський агент мав у вигляді електронних координат і фотоматеріалів через анонімний телеграм-канал. Під час обшуку в затриманого виявлений мобільний телефон із доказами законспірованого листування з ворогом.

Читайте також: СБУ встановила фсбшника, який керував каральними рейдами загарбників у Херсоні

На підставі зібраних доказів слідчі оголосили фігуранту підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Читайте також: Співробітнику фсб оголосили підозру в шпигунстві — збирав дані про СБУ та військових

Як повідомляв Укрінформ, кіберфахівці СБУ нейтралізували канал поширення кремлівської пропаганди, який діяв у Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-