У Маріупольському районі загарбники заявили про відновлення видобутку цирконію

У Маріупольському районі загарбники заявили про відновлення видобутку цирконію

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріупольському районі загарбники заявили про відновлення видобутку каоліну та цирконію. Наслідки такого видобутку будуть критичними для екології району.

Про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріупольський район (колишній Нікольський). Окупанти заявили про відновлення видобутку каоліну навесні… Не лише каолін. Росіяни планують розпочати видобуток цирконію в районі с. Нікольське Маріупольського району. Плани «родини януковича», які було зірвано спочатку Революцією Гідності, потім чисельними акціями протесту, реалізуються окупантами», - написав Андрющенко.

Читайте також: Через Маріуполь у напрямку Бердянська пройшло близько 20 ворожих танків та 30 вантажівок

Він зазначив, що каолін – це ще один український ресурс, який попав під розкрадання загарбниками. «Видобуток будуть контролювати росіяни (Хоценко та Солнцев), призначені «керівниками уряду днр», - уточнив радник мера.

Андрющенко також підкреслив, що наслідки видобутку цирконію будуть критичними для екології всього Маріупольського району, але це не цікавить загарбників, бо для них  важливі тільки свої прибутки.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, без нормального постачання електрики, води, газу.

Читайте також: У Маріуполі загарбники перетворили вцілілі лікарні на військові шпиталі

Військові рф грабують все, що вважають для себе необхідним, – метал з металургійних комбінатів міста, зерно з ангарів в порту, сучасну медичну апаратуру з лікарень, передове оснащення шкіл тощо.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-