У Маріуполі загарбники перетворили вцілілі лікарні на військові шпиталі

У Маріуполі загарбники перетворили вцілілі лікарні на військові шпиталі

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі дві вцілілі лікарні перетворені у військовий шпиталь, а цивільним хворим мешканцям міста у госпіталізації відмовляють.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Міська лікарня №2 (інтенсивної терапії), фактично єдина лікарня в місті та лікарня швидкої допомоги з середини минулого тижня поновила роботу як військовий шпиталь. Велика кількість російських окупантів на стаціонарному лікуванні (здебільшого з запорізького напрямку). Зворотній бік - маріупольцям взагалі не лишилось місця. В госпіталізації відмовляють всім по всіх напрямах захворювань. Єдине право, що забезпечила росія в Маріуполі, - померти в себе вдома», - написав радник мера.

Раніше він повідомляв, що за новорічно-різдвяний тиждень в Маріуполі було госпіталізовано з запаленням легенів 201 людину, і це зростання в порівнянні з попереднім тижнем – 37%. За тиждень померли від «природних причин» 254 людини.

Читайте також: У Маріуполі фіксують рух вантажівок із «зубами дракона» в напрямку Бердянська

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони перебувають у підвалах пошкоджених будинків, дехто живе у наметах. Водночас у вцілілих та пошкоджених будинках немає опалення. Тисячі мешканців вишиковуються в черзі за тарілкою гарячої каші чи супу, що періодично роздають на вулиці.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-