У Маріуполі через прорив труб у морозяну погоду з’явилася «крижана» вулиця

У Маріуполі через прорив труб у морозяну погоду з’явилася «крижана» вулиця

Відео
Укрінформ
На одній з вулиць тимчасово окупованого Маріуполя одночасно прорвало труби водо- та теплопостачання. Через мороз все навкруги покрилося кригою.

Про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Зимова казка Маріуполя. Вул. Урицького. Порив одночасно труб опалення та водопостачання. Наслідки - крижаний пейзаж. Смертельна краса в прямому сенсі. Тому що саме в цей час мешканці залишились без нічого. В мороз», - написав Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники почали демонтаж трамвайної колії, хоча обіцяли відновити у місті трамвайне сполучення.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: Через Маріуполь на Запоріжжя летять багато гелікоптерів рф – Андрющенко

У Маріуполі російські загарбники знищили майже весь міський транспорт, придбаний за останні п‘ять років. Так, 259 автобусів, тролейбусів та трамваїв пошкоджено, близько 90% повністю знищені та не підлягають оновленню. Трамвайне депо було ще у березні знищено повністю. Снігоприбиральні машини та інша подібна техніка також знищена загарбниками.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони продовжують жити у підвалах пошкоджених будинків, деякі живуть у наметах. Будинки у місті не опалюються, люди в квартирах замерзають, просять допомоги, але окупаційна «влада» нікого не чує.

Маріуполь загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-