У Маріуполі загарбники демонтують трамвайні колії

У Маріуполі загарбники демонтують трамвайні колії

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники почали демонтаж трамвайної колії, хоча обіцяли відновити у місті трамвайне сполучення.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та опублікував відповідне фото з міста.

«Аби закрити тему відновлення трамвайного сполучення в Маріуполі, окупанти почали демонтаж трамвайної колії. Це щоб точно в першому кварталі трамвай в Маріуполі пішов. Так розумію, приблизно за адресою крейсера «Москва», - написав Андрющенко.

Він нагадав, що в травні місяці спочатку ватажок «ДНР» Денис Пушилін обіцяв, потім по черзі «вся топ-мерzота русні» пообіцяла запустити трамвай до кінця 2022 року.

Читайте також: Маріупольці замерзають у власних квартирах без опалення та вікон

«Потім було уточнення - перший квартал 2023 року буде один маршрут, проте самий довгий. Ця ділянка на фото - частина того самого «самого длинного» маршруту. 11 січня 2023 року. Трамвай майже в путі. Але, це не точно», - додав радник мера, вказуючи на фото демонтажу колії.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

У Маріуполі російські загарбники знищили майже весь міський транспорт, придбаний за останні п‘ять років. Так, 259 автобусів, тролейбусів та трамваїв пошкоджено, близько 90% повністю знищені та не підлягають оновленню. Трамвайне депо було ще в березні знищено повністю. Снігоприбиральні машини та інша подібна техніка також знищена загарбниками.

Читайте також: У Маріуполі загарбники почали примусову паспортизацію

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони продовжують жити у підвалах пошкоджених будинків, деякі живуть у наметах. Будинки у місті не опалюються, люди в квартирах замерзають, просять допомоги, але окупаційна «влада» нікого не чує.

Маріуполь загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-