У Маріуполі загарбники знесли Будинок з годинником - історичну пам’ятку міста

У Маріуполі загарбники знесли Будинок з годинником - історичну пам’ятку міста

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники замість обіцяної реконструкції знесли історичну пам’ятку міста - Будинок з годинником, де знаходилась майстерня монументального мистецтва Віктора Арнаутова.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Будинок з годинником», який є історичною пам’яткою, де знаходилась майстерня світового генія монументального мистецтва Арнаутова, - знесено. З початку демонтажу окупанти волали, що це не знесення, а реконструкція. Ось вона - реконструкція від окупантів. В нуль. В труху. Так екскаваторами після бобм нищать всю справжню історію Маріуполя», - написав Андрющенко.

Він опублікував фотографію цього будинку до знесення, зроблену 11 січня, та сьогоднішнє фото вже після руйнування.

Віктор Арнаутов (23.11.1896 р. – 22.03.1979 р.) - український радянський художник-монументаліст; член Спілки радянських художників України. Народився на Дніпропетровщині, юні роки жив у Маріуполі, з 1920 року - в еміграції. Викладав у Стенфордському університеті, був заслуженим професором факультету мистецтв. У 1963 році переїхав до СРСР і прийняв радянське громадянство. Жив у Жданові (нині Маріуполь). Помер в Ленінграді, але похований у Маріуполі.

Читайте також: У Маріуполі загарбники демонтують трамвайні колії

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, без нормального постачання електрики, води, газу.

Загарбники зносять пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-