На Харківщині викрили колаборанта, який допомагав росіянам вивозити українське зерно

На Харківщині викрили колаборанта, який допомагав росіянам вивозити українське зерно

Фото
Укрінформ
У Харківській області Служба безпеки України викрила колаборанта, який допомагав загарбникам вивозити українське зерно в російську федерацію.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

"Служба безпеки викрила ще одного пособника ворога у звільнених районах Харківської області. Ним виявився колишній головний інженер Куп’янського комбінату хлібопродуктів, який під час захоплення частини регіону підтримав російських загарбників", - ідеться у повідомленні.

Щоб підтвердити свою відданість країні-агресору, він силоміць відібрав у головбуха продовольчого підприємства відомчі печатки, штампи, статутні документи та особові справи працівників і передав їх загарбникам.

За це його призначили очільником створеного росіянами "государственного предприятия "Продовольственные ресурсы" у Куп’янську.

На цій "посаді" він виконував завдання кремля щодо примусового вивезення українського зерна до рф.

Для цього зловмисник уклав "договір" з іншим органом загарбників – "Купянская железная дорога", який постачав йому вагони для транспортування пшениці.

Встановлено, що оптові партії викраденого зерна мали відвантажувати на зернові термінали однієї з російських компаній у Ростові-на-Дону.

Втім, реалізації злочинного плану завадили Сили оборони, які звільнили Куп’янськ і тим самим заблокували "поставку".

Читайте також: Більшість компаній, які незаконно вивозять українське зерно, належать росіянам

Після звільнення українського міста зловмисник намагався переховуватися від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у січні організатора футбольного турніру до дня вмф росії (31 липня 2022 року - ред.) у Куп’янську взяли під варту без права на заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-