У Маріуполі лікарні переповнені, морги не встигають забирати тіла померлих

У Маріуполі лікарні переповнені, морги не встигають забирати тіла померлих

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі лікарні переповнені, людям відмовляють у госпіталізації, а морги не встигають забирати тіла померлих.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«У окупованому Маріуполі лікарні переповнені. Людей відмовляються госпіталізувати. А морги не встигають забирати тіла померлих», - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що таку інформацію передають мешканці із захопленого міста. Зокрема, маріупольчанка, чий батько помер на Різдво – 7 січня, написала, що у нього стався інсульт, але у госпіталізації йому відмовили, бо там не було місць.

«Лишили його вдома. Можна так сказати, нічого не робили, а лише призначили якісь пігулки. 7 січня він помер. До моргу його забрали лише 8 числа у п'ятій годині вечора. Я в тітки запитала чому так, а вона каже дуже багато померлих людей було за вихідні, і морг не встигає забирати», - розповіла жінка.

У міській раді наголосили, що російські загарбники продовжують справжній геноцид маріупольців, у місті немає жодних умов для лікування, тому люди просто вмирають.

Читайте також: У Маріуполі загарбники знесли житловий квартал у Приморському районі

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони перебувають у підвалах пошкоджених будинків, дехто живе у наметах. Водночас у вцілілих та пошкоджених будинках немає опалення. Тисячі мешканців вишиковуються в черзі за тарілкою гарячої каші, чи супу, що періодично роздають на вулиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-