На Луганщині ворог проводить рейди з вилучення гривні

На Луганщині ворог проводить рейди з вилучення гривні

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Луганської області російські загарбники проводять рейди з вилучення з обігу гривні.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

росіяни організували масові рейди на торговельних об’єктах на предмет виявлення фактів гривневих розрахунків з населенням. Загарбники вимагають встановлювати цінники тільки в рублях, що призвело до переходу населення на безготівкову оплату.

"Ворог вилучає термінали й погрожує штрафними санкціями. Але обіг гривні не припиняється. Нововведень дотримуються лише супермаркети. На ринках та в маленьких магазинах продовжують приймати гривню, зокрема на банківську картку", - зазначили в ОВА.

Як ідеться в повідомленні, днями у кремлі ввели в дію указ, який спрощує прийом на держслужбу на захоплених територіях.

росіянам потрібні обрані ними місцеві жителі на певні посади, "бо ці люди є більш легітимними для пропаганди, проте не кожен із них міг претендувати на те, чи інше місце, якщо спиратися на старе законодавство рф", зауважили в ОВА.

Читайте також: росіяни проводять «фільтрацію» на Луганщині – жителів підозрюють у допомозі ЗСУ

Зокрема медогляд віднедавна можна проходити заочно, а персональні рекомендації, як вимагали раніше, тепер теж не потрібні.

Крім того, повідомили в олбладміністрація, "аби дискредитувати українських військових, росіяни поширюють дезінформацію про підготовку вогневого ураження Силами оборони медичних закладів Луганщини, де проходять лікування поранені загарбники".

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині росіяни планують кадрові чистки у зв’язку з оновленням у рф законодавства про працю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-