росіяни готують кадрові чистки на підприємствах Луганщини - ОВА

росіяни готують кадрові чистки на підприємствах Луганщини - ОВА

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Луганської області росіяни планують кадрові чистки у зв’язку з оновленням у рф законодавства про працю.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

За даними ОВА, з працівниками, евакуйованими після 30 вересня, підприємства й організації припиняють дію трудового договору. Якщо евакуйований не вийшов на роботу через шість місяців з дня інформування роботодавцем про поновлення трудової діяльності, роботодавець може взагалі припинити трудові відносини.

"Як довести людині, евакуйовувалася вона чи сиділа вдома та ховалася від обстрілів і що виїхала саме у жовтні, а не раніше – у підзаконних актах не вказано. А якщо примусово мобілізований по документах виявиться просто евакуйованим? Це розв’язує роботодавцю руки не тільки в полі скорочення штату, а й при виплаті поточної зарплати", - наголосили в обладміністрації.

Читайте також: Загарбники змусили близько 3000 працівників ЗАЕС отримати паспорти росії

Також в ОВА повідомили, що з перереєстрацією транспортних засобів у так званій "лнр" особливо не квапляться. Поки що організовано лише попередній запис для видачі реєстраційних документів, номерних знаків та посвідчень водія. "Втім, щоб навіть до цієї черги потрапити, а в майбутньому, можливо й отримати вищеназвані папірці, охочі повинні пред'явити паспорт рф", - зауважили в ОВА.

Крім того, ідеться в повідомленні, загарбникам "удалося налагодити логістичну мережу госпіталів, яка вже майже викреслила з карти цивільні медичні заклади". Так, в Антрациті закрився навіть пологовий будинок, звідки жінок вивезли до Луганська. Там облаштовано ще один шпиталь для військових рф.

Читайте також: Луганщина: у Біловодську ворог забирає у селян ангари, щоб розмістити там солдат

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині поблизу Щастя партизани знищили залізничне полотно на ділянці, якою загарбники транспортували військову техніку та боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-