На Київщині відновили 78 закладів охорони здоров'я, пошкоджених загарбниками

На Київщині відновили 78 закладів охорони здоров'я, пошкоджених загарбниками

Укрінформ
Після закінчення бойових дій в Київській області вдалося відремонтувати 78 закладів охорони здоров'я, які були пошкоджені внаслідок російської війни в Україні.

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Відразу після закінчення бойових дій в Київській області активно розпочали відновлення пошкоджених закладів охорони здоров’я та їхнього матеріально-технічного оснащення. У 2022 році вдалося відремонтувати 78 таких об’єктів", - йдеться у повідомленні.

Наразі в області триває робота над забезпеченням медустанов обладнанням та медикаментами. Зокрема, як повідомив очільник КОВА Олексій Кулеба, їх передають у межах програми «Здоров’я Київщини».

Читайте також: На лікування до країн Європи евакуювали ще 17 українців - МОЗ

Також на Київщині продовжується реалізація нових проєктів, спрямованих на розвиток медицини.

«Наприклад, у листопаді запрацював Центр гематології та трансплантації кісткового мозку на базі Київського обласного онкологічного диспансеру. Оновлене відділення оснащене найсучаснішим обладнанням, що дає змогу виконувати повний спектр необхідних діагностичних і лікувальних процедур», – сказав голова КОВА.

Окрім цього минулого року в Богуславській центральній лікарні відкрили відділення амбулаторного гемодіалізу, в Броварській багатопрофільній клінічній лікарні – відділення нейросудинної та ендоваскулярної хірургії, а в КНП КОР «Київська обласна клінічна лікарня» з нуля створили кардіохірургічне відділення.

Читайте також: МОЗ отримало ще 10 реанімобілів у рамках ініціативи «Рятуємо життя»

За даним и КОВА, наразі на Київщині працює понад 23 тисячі медиків, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-