На лікування до країн Європи евакуювали ще 17 українців - МОЗ

На лікування до країн Європи евакуювали ще 17 українців - МОЗ

Укрінформ
На лікування до клінік Європи евакуювали 17 українців, серед яких пацієнти з мінно-вибуховими травмами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

“Завдяки співпраці Міністерства охорони здоров'я України та Європейської комісії здійснено медичну евакуацію ще однієї групи громадян України, які постраждали внаслідок збройної агресії росії. Зокрема, цього тижня вдалося евакуювати та доправити на спеціалізоване лікування 17 пацієнтів. Українців прийняли у медзакладах Данії, Німеччини, Нідерландів та Норвегії”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Львівщину евакуаційним потягом доправили 20 пацієнтів із Дніпропетровщини

У МОЗ зауважили, що доправлення на лікування за кордон здійснюється майже щодня. Адже постійні бойові дії, обстріли та пошкодження інфраструктури суттєво ускладнюють надання медичної допомоги на сході та прифронтових територіях.

Евакуаційні рейси, організовані МОЗ та партнерами, тривають. А постраждалі українці мають змогу пройти лікування або реабілітацію за кордоном.

У складі групи евакуйовані пацієнти з мінно-вибуховими травмами. Серед них є люди з Київщини, Житомирщини, Харківщини, Вінниччини та прифронтових територій, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів.

Також у групі є цивільні особи з онкологічними захворюваннями. Всі вони потребують продовження спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації.

Читайте також: У таборі в Іспанії пройшли психологічну реабілітацію ще понад 30 дітей з України – Зеленська

Пацієнтів супроводжують родичі або близькі, враховуючи потребу у сторонній допомозі та підтримці через важкий стан, а також у подальшому післяопераційному догляді.

Міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі. Далі “естафету” підхоплюють повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт, якими транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.

Читайте також: У Генштабі розповіли, скількох бійців відправили на лікування та реабілітацію за кордон

Це приклад одного з ефективних напрямів евакуації пацієнтів, коли МОЗ подає запит та отримує пропозиції від різних країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони щодо готовності прийняти пацієнтів та забезпечити необхідне лікування. Далі МОЗ контактує з країною, що приймає пацієнтів, та узгоджує етапи й маршрути безпечного медичного транспортування.

Як повідомляв Укрінформ, станом на грудень минулого року на лікування до 18 країн було евакуйовано понад 2 тисячі пацієнтів з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-