У таборі в Іспанії пройшли психологічну реабілітацію ще понад 30 дітей з України – Зеленська

У таборі в Іспанії пройшли психологічну реабілітацію ще понад 30 дітей з України – Зеленська

Фото
Укрінформ
На другій зміні у спеціальному таборі в Іспанії пройшла реабілітацію 31 українська дитина, яка постраждала внаслідок російської агресії.

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, передає Укрінформ.

Зокрема, за словами першої леді, в цій зміні на реабілітацію був відправлений 10-річний Андрій із Броварів, батьків якого під час спроби евакуації в березні вбили російські військові - БТР розчавив автомобіль із родиною.

Також в Іспанії побував 8-річний Богдан із Бахмута, батьки якого загинули на вулиці під час артилерійського удару, мама була на 7-му місяці вагітності. Хлопчик хоче стати військовим і захищати Батьківщину.

Читайте також: Для українських дітей, які перебувають за кордоном, надрукували 280 тисяч книг — Зеленська

«Але поки що йому, Андрію та всім дітям із таким страшним досвідом треба навчитися захищати насамперед себе – від пережитого, заради майбутнього. Для цього вони щойно пройшли 21-денну реабілітацію в другій зміні освітньо-психологічного табору Gen.Сamp. Тридцять одна дитина, яка стала свідком жахливих воєнних злочинів – бачила, як вбивають її батьків, дивом вижила під час спроби евакуації чи під ракетними обстрілами, – отримала тут психологічну допомогу від провідних психотерапевтів, педагогів і тьюторів», - зазначила Зеленська.

Вона підкреслила, що табір розташований в Іспанії, проте авторська програма «Захищені любов’ю», за якою він працює, – це унікальна розробка команди українських психологів на чолі з Оксаною Шльонською.

«Вони не стали чекати міжнародного досвіду – та й хто ще має нині жахливіший, ніж в України, досвід нападу та окупації? – щоб почати реабілітувати дітей якнайшвидше. Тепер мають значний доробок, який передадуть у МОЗ для подальшого масштабування на всю країну», - зазначила дружина Президента.

Читайте також: Зеленська цьогоріч дала світовим ЗМІ понад 60 інтерв’ю про війну

Перша леді зауважила, що автори програми реабілітації визнають: вони не можуть змусити дітей забути війну, але можуть допомогти їм прожити травму й навчитися жити із цим досвідом.

«Тож попереду нові зміни в таборі. Нові усмішки замість сліз. Пишаюся бути патронесою цього проєкту, який повертає нам наших дітей, а їм самим – віру в життя та майбутнє, хоч би яким страшним було минуле», - наголосила Зеленська.

Як повідомлялося, під патронатом першої леді Олени Зеленської 25 серпня розпочала роботу перша зміна в оздоровчо-освітньому таборі Gen.Camp в Іспанії, де працюють над психологічною реабілітацією дітей, які постраждали внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-