Для українських дітей, які перебувають за кордоном, надрукували 280 тисяч книг — Зеленська

Для українських дітей, які перебувають за кордоном, надрукували 280 тисяч книг — Зеленська

Укрінформ
Уже понад 280 тис. українських книг безкоштовно роздали дітям і у бібліотеки 20 країн у рамках відповідного проєкту першої леді.

Про це повідомила в інтерв’ю телеканалу ICTV дружина президента Олена Зеленська, передає Укрінформ.

“Я щаслива, що цей проєкт не лише відбувся, але і триває. У нас уже 280 тисяч екземплярів розданих дітям і в бібліотеки у понад 20 країн”, - сказала вона.

Читайте також: Для школярів створили безкоштовну цифрову бібліотеку «Library For All»

За словами Зеленської, вона вирішила започаткувати такий проєкт, коли зрозуміла, що люди, які в перші місяці покидали свої будинки, навряд чи клали у свої чемодани книги. А читання дітям на ніч є частиною нормального сімейного вечора, що зараз особливо важливо.

“У нас є відгуки мам про те, що українські книги — це ніби зустріч з Батьківщиною. І дуже хочеться, щоб наші діти, які тривалий час знаходяться за кордоном, все-таки не відривалися від нас і від України у своєму навчанні. Ми про це постійно намагаємося спілкуватися з країнами-хостами, тому що книга важлива для дитини не менше іграшки”, - зазначила перша леді.

Читайте також: Зеленська цьогоріч дала світовим ЗМІ понад 60 інтерв’ю про війну

Зеленська наголосила, що цей проєкт відбувся завдяки українським видавцям і авторам, які безкоштовно надали авторські права на книги. А також українським дипломатичним представництвам, які шукали спонсорів для друку цих книг за кордоном.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-